Головна » 2012 » Июль » 19 » Заява Української Спілки ветеранів Афганістану щодо виконання Меморандуму
11:16
Заява Української Спілки ветеранів Афганістану щодо виконання Меморандуму

Заява Української Спілки ветеранів Афганістану щодо виконання Меморандуму

Як відомо, в результаті масштабних акцій протесту 20 вересня минулого року під стінами Верховної Ради проти прийняття Закону 9127 та тривалого і непростого переговорного процесу, 30 вересня 2011 року, був підписаний «Меморандум про взаємодію і співробітництво» між Кабінетом Міністрів України та Українською Спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)

Метою підписання Меморандуму стало збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, та інших соціально не захищених категорій населення, створення належних умов для їх життєдіяльності та шанобливого ставлення до них.
Українська Спілка ветеранів Афганістану з свого боку виконувала усі вимоги та положення Меморандуму. Разом з тим, весь період з моменту підписання Меморандуму ми вели детальний моніторинг та контроль за виконанням Меморандуму з боку влади.
Нажаль, на сьогоднішній день, ми мусимо констатувати, що більшою мірою влада не виконує взятих на себе зобов’язань. Спеціально утворена Консультативна рада при Кабінеті Міністрів України фактично не працює.
Лише в кількох областях України більшість положень Меморандуму виконуються в тій, чи іншій мірі, а місцева влада вживає належних заходів для цього. Серед таких регіонів АР Крим, Одеська обл., Дніпропетровська та Івано-Франківська обл., також, певним чином, Волинська та Київська області.
В більшості ж регіонів вся робота з боку влади обмежилась абсолютно формальним підходом. А, частіше, повним ігноруванням взятих на себе зобов’язань. Особливо це відчутно на районних та місцевих рівнях. Велика кількість голів районних адміністрацій і районних рад взагалі відмовились підписувати Меморандум на місцевому рівні, поставивши під сумнів його доцільність. Багато з них прямим текстом заявили, що їм центральна влада - «не указ».
У Львівській області загальний коефіцієнт виконання Меморандуму з боку влади за всіма показниками складає не більше 25%. А в таких областях як: Закарпатська, Черкаська, Тернопільська виконання зобов’язань з боку держави взагалі рівне нулю! Українська спілка ветеранів Афганістану однозначно розцінює таку ситуацію, як неприпустиму!
Ми неодноразово звертали увагу Кабінету Міністрів та інших органів влади на подібні кричущі факти. В тому числі на ситуацію в м. Севастополі.
Ще 27 квітня цього року на засіданні Правління Севастопольської міської організації УСВА був проведений аналіз виконання Меморандуму у місті Севастополі. Було зроблено однозначний висновок, що Севастопольська міська державна адміністрація ігнорує виконання практично усіх намірів, що вказані в Меморандумі. Ще тоді визріло рішення про розрив Меморандуму та проведення 23 травня масштабної акції протесту з приводу не виконання державою своїх зобов’язань. Про рішення СМО УСВА було поінформовано місцеву владу, яка випросила ще один місяць для виправлення ситуації. Та і по закінченню додаткового терміну ситуація не була виправлена. В результаті цього Меморандум між Севастопольською міською організацією УСВА та Севастопольською міською адміністрацією – розірвано! Про що було повідомлено міську владу відкритим листом на ім’я голови Севастопольської міської адміністрації Яцуби В.Г.
Українська Спілка ветеранів Афганістану заявляє, що не залишить подібні події без належної реакції. Якщо, найближчим часом, ситуація з виконанням зобов’язань, стосовно усіх положень Меморандуму, з боку влади не буде виправлена на всій території України, ми будемо змушені розірвати Меморандум в односторонньому порядку на всіх рівнях і перейти до інших методів впливу на органи державної влади, для забезпечення законних вимог та інтересів ветеранів та усіх інших соціально не захищених категорій населення Україні.
Ми нікому не дозволимо ігнорувати та не виконувати норми Конституції та Законів України, не лише відносно членів Української Спілки ветеранів Афганістану, а й відносно всього українського народу!
Разом ми сила!

Голова Української спілки ветеранів Афганістану
С. Червонописький.

12 липня 2012 р.
Переглядів: 1592 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регистрация | Вход ]
Сделать бесплатный сайт с uCoz